Conditie: fit voor de 15 kilometer

Intervallentrainingen worden intensiever, m’n duurlopen steeds langer. ‘Sprintende’ vrienden snelden me  tot een gemiddelde tempo van 5:28 min/km (intervallen ruim onder de 5 min/km) gedurende een half uur. Mijn laatste training: mijn langste duurloop van 1:15 uur (13 km).De conditie is nu op peil, ik ben fit voor de 15 kilometer van de Zevenheuvelenloop.

Hardloopschoenen drogen uit. Na drie jaar is de demping weg; new shoes!
Hardloopschoenen drogen uit. Na drie jaar is de demping weg; new shoes!

Alweer vijf jaar geleden startte ik met hardlopen. Wat heet: vijf jaar geleden kocht ik een paar hardloopschoenen en rende twee keer. De  250 kilometer die ik sinds afgelopen juni rende, waren natuurlijk op dat paar hardloopschoenen. Ondanks goede voetondersteuning (ik prononceer/draai m’n enkel naar binnen) is de demping van de schoen inmiddels nihil. Zolen drogen uit en verliezen zo demping. Meerdere verhalen op internet en een praatje bij Run2Day overtuigde me dat hardloopschoenen toch echt maximaal 3 jaar meegaan. Een goede hardloop-inlegzool kan wellicht voor extra (sporadische trainings-)levensduur zorgen. Dat test ik binnenkort nog.

Met mijn nieuwe schoenen (weer Asics GT-2000) zijn mijn knie en scheenbeen-pijntjes na een week verdwenen. Voor mijn gezondheid een prima investering en weer hip on track!

Het loopt heerlijk. Tijdens onze herfstvakantie aan het Veluwemeer (sauna als herstel) en thuis tijdens een rondje Eindhoven. Die laatste was een duurloop rond de Daf (mijn aller-, allereerhardlooprondje in mijn studententijd ging ook rondom dat Daf-terrein), het parktheater en via het Standswandelpark langs de Dommel terug naar Tongelre. Een persoonlijk lengterecord van 13 kilometer. Conditie top volgens mijn runningcoach Renate Wennemars: klaar voor de Zevenheuvelenloop!

Langste route ooit, grootste afstand ooit.
Langste route ooit, grootste afstand ooit.

Ik voel het ook, ik kon in hetzelfde tempo, net onder de 6 min/km, zeker die 15k volmaken. Heerlijk. Ik heb er zin in.

duurloopdorst
Goede benen en prima gevoel, toch duurloop-dorst!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *