Intocht over Eindhovensch Kanaal kost Sinterklaas 15.000 euro extra

De intocht van de pakjesboot over het Eindhovensch kanaal kost ongeveer 15.000 euro extra. Een gespecialiseerd kraanbedrijf verwijderde vrijdagmiddag de nieuwe, maar lage fietsersbrug over het kanaal in Tongelre. De kosteninschatting voor het wegtakelen van de brug door de gemeente bedroeg oorspronkelijk 5.600 euro.
Een 700 ton zware hijskraan takelde vrijdagmiddag de twintig meter lange fietserbrug op de kade. “Een van de grotere hijskranen van Nederland”, laat een woordvoerder van Sarans Materiaal, dat de takelklus uitvoert, weten. Een tweede lichtere kraan van 100 ton is nodig om de imposante kraan van zestig meter hoog te beladen met 140 ton ballast. “Anders valt de kraan om.”
“De hogere kosten zijn een tegenvaller”, laat een woordvoerster van de gemeente Eindhoven weten. “De feestelijk intocht van de Sint mag dit jaar niet in het geding komen. De kosten neemt de gemeente volledig voor zijn rekening.” Ze benadrukt: “De extra kosten zullen niet betaald worden uit het evenementenbudget.”
De fietsersbrug bestaat uit ultrasterk beton en weegt 60 ton. “De brug is versterkt tijdens de aanleg, daarom is nu een grotere kraan nodig. Ook zijn aanvullende zaken zoals wegafzetting, bouwhekken en herstelwerkzaamheden aan het terrein niet begroot.”
Of de brug de komende jaren tijdens de intocht ook verwijderd wordt, is nog niet duidelijk. “We gaan het samen met de Stichting Intocht Sinterklaas oppakken.”
De pakjesboot meert in ieder geval vandaag nog aan bij de Kanaaldijk Noord. Burgemeester Van Gijzel ontvangt Sinterklaas en zijn Pieten rond 12.00 uur.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *