Yeah: Estafette Marathon Eindhoven uitgelopen!

Mijn training is drie keer per week, vier maanden lang op de kwartmarathon van Eindhoven gericht. In m’n uppie rennen, in Tongelre, door de binnenstad, tijdens vakantie op Texel. Een paar weken voor mijn wedstrijddag, belt Edwin me op. In zijn estafette-team Rabobank Eindhoven-Veldhoven is een loper geblesseerd. Of ik invallen wil. Een geweldig aanbod, want hardlopen blijkt zo toch een teamsport.

Team Rabobank-Eindhoven loopt de Smeets Estafette Marathon in 3:54:30.
Team Rabobank-Eindhoven loopt de Smeets Estafette Marathon in 3:54:30.

De dag van de DLL Marathon Eindhoven is alles voor ons georganiseerd. Kleedruimte direct aan de finish op het DLL-hoofdkantoor. Koffie, broodjes. Massage, pasta-party en bier direct aan de finishstraat. Ik mag m’n gezin zelfs meenemen naar de VIP-party. Mijn oudste zoon en ik lopen die ochtend eerst samen de mini-marathon. Daarvoor hebben we al een paar keer getraind.

Zoon 7ijn verbaast me al bij het trainen. Deze vierjarige rent zomaar ruim twee kilometer hard. En zo ook op die zonovergoten wedstrijddag: sprintend en dollend een high-five naar zijn moeder langs het parcours geven. Hij is in totale verbazing van alle mensen op de Markt. Van de muziek en alle aanmoedigingen. Hij rent naar een tijd van maar liefst 10:35 minuten. Met eindsprong en high-five voor Phoxy bij de Finishlijn!

Marathon Eindhoven, eerste keer.
Mijn eerste Marathon Eindhoven is een sublieme ervaring.

Ikzelf mag meteen door naar mijn wisselpunt op de Oude Bosschebaan voor de laatste 10 kilometer van de Smeets Estafette Marathon. Wat een eer dat Edwin me het estafette-bandje als slotloper gunt. De sfeer rond het parcours is ongelooflijk. Overal van start tot finish moedigen toeschouwers de lopers aan. Zelfs bij industrieterrein acht staat een drumband en klappen mensen.

Het ziet zwart van de mensen in het centrum. Vanaf het 18 septemberplein is het een groot ‘urban-sportstadion’, rijendik. De beats uit de kroegen van het Stratumseind dreunen speciaal voor de lopers. Vanzelfsprekend haal ik mijn streeftijd onder het uur ruim, 57:14 over 10,4 km. Sporten is heerlijk, maar in deze sfeer is een sublieme ervaring.

En passant beloont DLL ons marathon-team nog met 250,- euro voor nieuwe kleding voor de vrijwilligers van Dierenbescherming in Tongelre. Dank DLL, dank Rabobank, Dank mede-lopers Edwin, Thijs, Erwin en thuis Robbert. En dank 7ijn want jij verbaast mij!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *