Vier running weken: nieuwe doelen!

Dribbelen, joggen, rennen in matig tempo. Soms waag ik me voor korte stukken aan lange passen van het wedstrijdtempo. Drie keer per week oefen ik voor de kwartmarathon van Eindhoven. Vier weken onderweg, dit is lekker. De looptrainingen geven een voldaan gevoel en mijn conditie gaat met sprongen vooruit.

Afstand en snelheid nemen iedere week toe. Nog twee weken tot mijn vijf kilometer. Nu al loop ik m’n doelafstand binnen de 30 minuten. Mijn hartslagzone monitor ik continue, precies in de zone die running coach mp3’s aangeven. Alsof ik door the Matrix ren!

Dit snakt naar meer; voor de Zevenheuvelenloop stelde ik uit 3 schema’s onderstaande schema op. Vertrekpunt is de 5 km die eind juli in mijn benen zit. Daarna volgt als uitdager de Beekloop met 8 kilometer op 2 september. De kwartmarathon Eindhoven op 11 oktober. En als hoogtepunt de Zevenheuvelenloop in november.

Onderstaande schema bevat drie trainingen per week variërend van opbouw, naar pyramideloop en duurloop. Hoe zien jouw hardloopsessies eruit?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *